Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2011 20:46 - Офроуд в Копривщица за трети път
Автор: anris Категория: Хоби   
Прочетен: 1350 Коментари: 0 Гласове:
0



 

За трета поредна година във възрожденска Копривщица бе организиран поход на четири колела из околностите на града. Така нареченият офроуд поход събира любители на екстремния спорт много почитатели от страната. На поканата в интернет форума на запалянковците тази година откликнаха и взеха участие почитатели на силните преживявания от Троян, Хасково, Стара Загора, че дори и от Варна. Попитах за жени водачи. Димитър Доросиев отговори, че миналата година мъжкото съсловие се възхищавали на един представител на екстремното шофиране, но тази година, жените ще играят ролята само на навигатори.

Готови за много емоции бяха и най-малките запалянковци на този спорт – Рашко Каменаров, 9 годишен и Христо Христосков, 11 годишен и двамата от Копривщица. Димитър Доросиев, Михаил Рашков и Цветомир Васев от Копривщица са организатори на събитието. Попитах Мишо Рашков, какви са очакванията за преживявания. Този едър копривщенец кротко се усмихна и заяви, че тази година, за разлика от отминала се очертава времето да е сухо и подобни затъвания и емоции на теглене и ходене в кал не се очаква по начертания маршрут.

За да добие представа нашият читател, който е далеч от съвременните спортове и за офроуд събитията, ще преведа буквално оffroad  /оff – извън и road – път/ – извън пътя. Така добиваме представа и защо маршрутите на офроуд излетите са из местности, които са далеч от официалните пътища.Мишо Рашков сподели, че има начертан път, с който са запознати офроудците в техния форум в Интернет. До 10,30 часа  бяха изчакани всички, за да имат възможност да се ободрят с кафе. Тази година колоната от високопроходими коли тръгна от площад «20-ти Април» по посока на Бяла река през върховете Поп и Попадия  се спускат към местността Бич. От там се катерят към връх Буная, след което слизат в близост до града и се изкачват на връх Богдан. На Плачковия кладенец, от където се смята, че се слага началото на река Тополница, ще бъде разположен временният стан за почивка.Тук ще бъдат разгърнати трапези на тревата и след кратък отдих до вечерта преходи ще има около връх Богдан. В един от ресторантите на града ще продължи веселата част.

Освен, че ги обединява страстта към коли «4Х4», да се насладят на прекрастната природа, да си направат удоволствието от пикник на открито, да се повеселят – това са и другите събиращи ги интереси. Това са хора, които се отдават всецяло на удоволствията. Така както е страстна любовта им към екстремни изживявания, така всецяло се отдават на хобито си да се повеселят и отпуснат сред «свои хора». Няма по релаксиращо от това да прекараш почивните дни сред хора с еднакви схващания за живота, работата и удоволствията.

Марияна Панчева
www.sobstvenik.com/




Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anris
Категория: Новини
Прочетен: 337583
Постинги: 136
Коментари: 46
Гласове: 182