Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2011 01:08 - Благородният метал на глупаците !!
Автор: anris Категория: Новини   
Прочетен: 3976 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Всеки ден слушам колко била достигнала цената на златото ? днес вече е над 1500 $ ! чупи рекорд след рекорд !

Сега ще ви дам малко факти и вие решете дали изобщо има някаква стойност или дали това не е поредният сапунен мехур който предстой да се спука, както много досега ( цени на имоти, цени на валути, цена на петрол и т.н).

много малко от вас знаят, но цялото злато в света може да се събере в куб с размери 21х21 метра ! ФАКТ !!

Но стойноста на този куп е няколко 7.7 трилиона долара (при цена от днес 1535$/тройунция) ! с пъти повече от стойноста на цялата обработваема земя на САЩ или пазарната капитализация на EXXON MOBIL ( най голямата петролна компания).За да разберете докъде достига лудоста на някой банкери спекуланти на WALL STREET ето ви и едно сравнение:

 

- Цялата обработваема земя от 1 милион акра на САЩ струва 2.5 трилиона $

- EXXON MOBIL (най скъпата петролна компания в САЩ по пазарна капитализация) струва днес 433 милиарда долара

 

Накратко казано ако купите цялата обработваема земя на САЩ и 7 пъти EXXON MOBIL, ще ви останат 2,2 трилиона кеш КЕШ от тези 7.7 трилиона !! и това ако не е лудост или глупост не знам какво е ??

Златото е най голямата глупост измислена в човешката история ! Копаем дупка някъде в Южна Африка или другаде,за да извадим нещо си. След това плащаме милиарди за да го извлечем от това нещо си ! и след като вече имаме това злато копаем нова дупка за да го съхраняваме и поставяме охрана да го пази ! Не можем нито да го ядем, нито да го пием ! ФАКТ !!!

Накратко, ползата от златото е никаква ! НУЛА,NADA, ZERRO !!

Ако има извънземни и ни наблюдават ще се чудят какво правим? Ще мислят че сме пълни глупаци, да копаем дупка за да го извадим и след това да копаем нова дупка за да го съхраняваме и междувременно ще плащаме за супер охрана да го пази от крадци !! БЕЗУМИЕ на N степен !!

Но ако от обработваемите земи ползите са ни че можем да се храним, от петрола енергия, то от тази глупост наречена ЗЛАТО…няма ползи !!

Накратко казано след като няма ползи, стойноста му е 0 !!

Така че тези новини за рекордната цена на златото да ги говорят на успелите неудачници, не на нас ! Аз съм като извънземните който не вярват в поредната пирамидална схема на банкерите  и техните конспиративни стратегий за ограбване (забогатяване) !

Продавайте злато сега !! В никакъв случай на купувайте ! То няма никаква стойност !!!

Най добрата инвестиция която може да направите е да купите земя с вода и соларни панели днес! След няколко години (през 2015) когато петрола стане 200-300 $ / барел ми пратете благодарствен емайл! Защо през 2015, ще попитате? Защото през 2015 за първи път дневното потребление ще превиши дневният добив ( 98 милиона барела) в световен мащаб ! И тогава господ да ни е на помощ от тези спекуланти на фондовата борса в NY ! Цената на последният барел петрол тогава ще определи цената на цялото количество пред него ! Китай, Индия, Бразилия имат 7-10% годишен растеж и глада за петрол е реален ! Докато златото е друга приказка ! Спекулативна, без стойност !

Екологично Чиста Храна – Спокоен живот, биохрани, тишина и зеленина, безплатна енергия….ето това вече има стойност !!

Думите инфлация, цена на петрола, на златото,  на долара,  на тока, това вече няма да ви касае ! защото купувайки земя днес, вие купувате свободата си от парично-монетарната система ! При цена на петрола от над 200 $/барел, може ли да предположите цената на храната за вас и вашите деца? мога да кажа в допълнение храната ще има горчиво солен вкус само и единствено, но не заради нитратите в нея! Хартийките няма да имат никаква стойност, инфлацията ще бъде убийствена ! Тогава ще бъде и майката на всички кризи ! Така че повтарям най умното което можете да направите за вас и вашите деца днес е да продадете всичкото злато което имате и да инвестирате парите от продажбата в земя с вода и соларни панели ! Възползвайте се от лудоста, алчноста и безумието на световните фанансови пазари !!!

28/4/2011

Валентин Рудев
www.sobstvenik.com/



Тагове:   вода,   лудост,   цени,   злато,   земя,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
1. crisis - Ето няколко аргументи против застъпената теза:
18.05.2011 09:56
1. Представете си, че имате 100 дка с народила реколта земя и сте заобиколени от гладни и въоръжени роми - колко ще струва земята ви и живота ви?
2. Фотоволтаичните панели имат живот от 12 -20 години в зависимост от цената им и произхода им и на практика инвестицията в тях не би могла да се върне при несубсидирани цени. При положение, че фотоволтаиците станат по-ценни от златото, колко ще струва опазването им от мераклии?
3. Златото е вечен, рядък и скъп метал и с промишлено приложение, в малък обем, лесен за скрито съхранение е ценен като начин за натрупване на богатство.

Златото не е поредния балон, а закономерна защитна реакция на инвеститорите пред задаващата се световна инфлация. Вижте графиката за цената на златото спрямо ам. долар от 1913 г. до днес и ще разберете, че не става дума за златен балон, а за хартиено доларов.
цитирай
2. pagan - Ето още няколко:
18.05.2011 11:03
1. Златото се използва в електрониката. И във фотоволтаичните панели- също!
Освен това в техниката, особено високите технологии, изкуството, модата и пр.
2. Земята може да се "национализира", "открадне" (чрез корумпиран нотариус), изисква труд, реколтата зависи от времето, стойността на продукцията зависи от много неща, така, че нищо не е сигурно.
3. Парите девалвират, горят, гният, мачкат се, късат се, сменят се, фалшифицират се.

Друг е въпросът, защо точно златото, а не никела, хрома или осмия да речем, -
въпрос на традиция, история харесване и т.н.
Истинското богатство е трудът, защото има и друг вид стопанство,- натурално- стоково, където не може да има спекулация в такива размери, защото не може един литър мляко днес да струва 2 яйца, утре- 5, а в другиден- 30, а един ден труд на какъвто и да е специалист, не може да струва една година работа на полето!
цитирай
3. megafon - Забравяш
21.05.2011 10:34
човешката суета. Всикчко на този свят се прави от човешка суета. Най-големият страх е бедността иш тъй като богатите най-малко искат да бъдат бедни, на тях им трябва защита от бедност и това е златото. Ако никой на света не харесва и не купува злато, да то ще изчезне като размена монета. Но за сега няма такива алтернативи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: anris
Категория: Новини
Прочетен: 337450
Постинги: 136
Коментари: 46
Гласове: 182