Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 10:59 - Фандъкова сменя кметове на райони в София
Автор: anris Категория: Новини   
Прочетен: 1477 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Нов екип, нови районни кметове и още двама съветници. Това очаква столичната кметица Йорданка Фандъкова, която успя да вземе София на първи тур.

Минимум един, а много вероятно и двама съветници отгоре ще вкара ГЕРБ в Столичния общински съвет. Досега общинарите от партията бяха 33-ма. След официалното броене може да станат 35. Останалите партии, които традиционно имат представители в СОС – БСП, Синята коалиция, „Атака“ и НДВС, в общи линии запазват местата си, плюс, минус един.

Първоначалните резултати сочат, че червените съветници ще са трима повече, докато сините – с двама по-малко. И сам воинът е воин вероятно ще играе в СОС Владимир Каролев, тъй като НДСВ, според резултатите от вчера, остава сам в съвета.

В предишния СОС той бе в компанията на Кирил Арсов. Ангел Джамбазки от ВМРО не успя да стане кмет, но пък неговата партия има едно място в СОС. „Атака“ намалява съветниците си от трима на двама, по преброяването от вчера.

Като втора в листата съпругата на Волен Сидеров – Капка, ще представлява неговата партия. Първите новини, които се появиха в изборната нощ за софийските съветници на ГЕРБ, не бяха еуфорични. Данните сочеха, че хората на Фандъкова и Борисов няма да имат мнозинство в СОС.

„Това изобщо не е драма и дори е здравословно“, коментира веднага след вота шефката на групата в съвета Малина Едрева. Вчера през деня обаче стана ясно, че няколко от партиите, които са на ръба да се включат в редиците на столичните общинари, не могат да съберат необходимите гласове и отпадат от класацията.
www.sobstvenik.com/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anris
Категория: Новини
Прочетен: 337599
Постинги: 136
Коментари: 46
Гласове: 182