Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2011 21:41 - Мисли за овчедушието, равнодушието и капана на страха
Автор: anris Категория: Новини   
Прочетен: 1310 Коментари: 0 Гласове:
1




imageЗАЩО СЕ СРАМУВАМЕ ДА БЪДЕМ БЪЛГАРИ?

ОТ ЛЕВСКИ НЕ НИ ЛИ Е СРАМ!!!!!

 С удоволствие прочетох статията за Конфликта на интереси в действие, публикувана в електронното списание “СОБСТВЕНИК”. Много важни постановки на закона по въпросите на административните  нарушения и тези от законовите разпоредби относно конфликтите на интереси ме развълнуваха.

Не че досега не съм ги знаел. Не, а по начина по който авторът ги поднася – изчистено, точно, подкрепени с примери, ама остава едно но. Това но произхожда от старата българска приказка “Думам ти дъще, сещай се снахо”. Да, ама снахата се прави на умряла лисица и не желае да се досеща.

И така наш дълг е да я подсещаме, с тази смърдлива българска “гражданска” позиция: “Абе какво ни засяга”, “защо да си създаваме неприятности, че може и врагове, и то на лична основа. А и страх ни повтриса, че кой ще остави без последствие някое по категорично напомняне.

Да. Нямаме си гражданско общество… А то не може да се внесе от вън. Още на времето Митеран в сградата на Софийския  университет, заяви на така наречените инакомислещи от домашната ни опозиция, че “България е назад в развитието на демокрацията с поне двеста години в сравнение с Франция.

Спешно е необходимо изграждането на гражданско общество”.

Моля? Ние, българите да изграждаме гражданско общество?

Да бъдем свободни в мисли и дела?

Ние, дето сме получили свободата си почти даром.

Ние, дето ядем хляб и не се интересуваме от цената на брашното?

Ние, гдето за щяло и нещяло правим драми, дето сме свикнали не с личната отговорност, а да се крием зад бетонните стени на колективната отговорност.
www.sobstvenik.com/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anris
Категория: Новини
Прочетен: 337430
Постинги: 136
Коментари: 46
Гласове: 182