Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2011 15:33 - Сексът и светът
Автор: anris Категория: Тя и той   
Прочетен: 1237 Коментари: 0 Гласове:
2




Замислих се! Как се пише за секса, когато светът е потопен в профанноста на консумизма? С душа, с искреност и всеотдайност, може би, или с любов! Това е отговорът, който тръгва да търси читателят, когато разгръща за първи път книгата на Петър Мотков.

Поведен през лабиринта на времето и отношението между мъжа и жената, между теориите за началата на света и противоречивото отношение към продукта на любовта – децата, читателят неусетно започва да си задава десетки въпроси: Възможно ли е?  Така ли е било? А как е сега?

Къде е границата между физиологичното възпроизводство и духовното измерение на емоционалното пожелаване между мъжа и жената? Какво е сексът? Възможно ли в това толкова силно преживяване да има и толкова много политика, култура и себичност, променяли своя образ през времето, но неизменно оставали отпечатък.

Запитах се! Как може да бъде определена книгата на Петър Мотков – исторически разказ, популярен разказ, изследване или просто грижа за света на влюбените. Всичко би било вярно. Дипломатът Петър Мотков разказва с прецизност и проследява нишката на събитията.

Натрупалият житейски опит мъж разказва със сигурността на случването. Инженерът прецизно конструира светове и събития, за да опише зависимостите между обикновения човек, неговите потребности и общностите, в които живее. Човекът Петър, търпеливо описва първичността, непосредствеността, грубостта и красотата на секса в света на човека, за да предаде посланието си на света – светът е за двама!

Препоръчвам книгата на всеки, който би искал да вкуси от абсурда на времето, за да почувства изпълващото с любов чувство на принадлежност към него!

Препоръчвам книгата на всеки, който е пропуснал нещо в живота си и би искал отнякъде да започне!

Съветвам родителите да прочетат тази книга с децата си!

Настоявам учителите да отворят с непринудения тон на текста темата за секса пред малките си и по-големите си ученици!

Емилия Евгениева

Доцент доктор от Института по педагогика при СУ

Откъс от книгата на Петър Мотков „Сексът и светът“
www.sobstvenik.com/

 



Тагове:   собственик,   Свят,   секс,   история,   книга,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anris
Категория: Новини
Прочетен: 337443
Постинги: 136
Коментари: 46
Гласове: 182