Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 21:06 - Във Видин ще поставят Балкански рекорд за „Най-голямото българско знаме“
Автор: anris Категория: Новини   
Прочетен: 2021 Коментари: 0 Гласове:
2



 

imageНа 26.10.2013г. на Димитровден, официален празник на град  Видин, заедно с всички дейности предвидени в празничните дни, гражданите и гостите на Видин ще вземат участие в поставянето на Балкански рекорд  за „Най-голямото българско знаме“ подредено от нарязани български зеленчуци.
Една каруца зеленчуци ще бъдат нарязани на живо, на централният градски площад от доброволци, облечени в народни носии. Всички зеленчуци ще бъдат подредени в „Най-големия български тиган “ „Юнашкия тиган“ , а след това сготвени заедно със 100 кг. пилешко филе, домашно масло и тайните подправки на баба Цонка от Копривщица. Привечер всички ще се почерпят с готовия „Юнашки кебап по Видински“

Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“ на последните няколко събития подрежаше българския трикольор с нарязани зеленчуци. Празника на град Видин е избран за първия масов Балкански рекорд. Програмата „Балканска книга на рекордите“ си поставя за цел чрез масови събития да популяризира българските традиции.

image

Подредихме знаме и в Калофер с кмета на града г-н Румен Стоянов.

В Жеравна  на „Събора на фолклорната носия“ екип на Фондация „НТСКИН България “ постави  Балкански кулинарен рекорд  като 6 човека за 24 часа приготвиха 5000 порции Юнашки кебап, като организатор и носител на рекорда е г-н Христо Димитров. За рекорда ще бъде връчен официален сертификат на кмета на общината г-н Герго Гергов, и рекорда ще бъде вписан в „Балканска книга на рекордите“ като носител на рекорда ще е Община Видин.

Можем да поставим началото на една благородна надпревара, свързана с традициите и патриотизма.

Официален организатор и носител на Балкански Рекорд:

 Община Видин

Съорганизатор и контролиращ орган:

Фондация „Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България“
www.sobstvenik.com/

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anris
Категория: Новини
Прочетен: 337754
Постинги: 136
Коментари: 46
Гласове: 182